Meer weten? Wij helpen u graag verder.
+32 2 609 0093

Online trainingen en e-learningtrainingen
Train flexibel en kies voor digitale leeroplossingen

lees meer

Partner Talent Program

Partner Talent Program

Talent@Work: gecertificeerde Cisco-, NetApp- en VMware-specialisten binnen handbereik

Cisco, NetApp, VMware"In 2016 zal er zeker een tekort aan hoogopgeleide ICT'ers bestaan."
Branchevereniging ICT~Office, maart 2012

"Kennis van de nieuwste technologieën is iets dat veel kandidaten eenvoudigweg ontberen."
Computable, augustus 2012

"Het tekort aan hoogopgeleid IT-personeel wordt een steeds nijpender probleem."
AutomatiseringGids, oktober 2012


Talentprogramma's

Wij horen het overal om ons heen: de vraag naar getalenteerde, geschoolde ICT'ers blijft onverminderd groot. ICT'ers die precies voldoen aan een door uw organisatie opgesteld profiel. En dat laatste is nu net wat het zo moeilijk maakt om de juiste talenten te vinden.

Daarom hebben Fast Lane en zusterorganisatie i-share ICT Consultants de handen ineen geslagen en Talent@Work geïntroduceerd. Wij vinden talentvolle starters en juniors met een basisopleiding in ICT en leiden deze op zodat de kandidaten precies voldoen aan het door u opgestelde profiel.

Met deze talentprogramma's geven wij niet alleen gehoor aan de vraag naar geschoolde ICT'ers, maar ook aan de trend dat ontwikkelingsmogelijkheden voor starters in de ICT het belangrijkste aspect zijn in de keuze voor een baan.

"Jonge talenten zijn onmisbaar voor organisaties." (…) Veel organisaties leven in de vaste overtuiging dat ze starters op de arbeidsmarkt kunnen aantrekken door bijvoorbeeld een goed beginsalaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden te bieden. We kunnen uit het onderzoek echter de conclusie trekken dat werkgevers beter kunnen inzetten op het bieden van uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en uitdaging in het werk. Door goed in te spelen op de wensen van jong talent ontstaat er een vruchtbare arbeidsrelatie en wordt het vroegtijdig verlaten van de organisatie voorkomen."
Bron: Computable


Wat is Talent@Work?

Binnen het Talent@Work-programma start de medewerker direct in uw organisatie op basis van een detavast contract. Voordat u na 7 of 12 maanden de mogelijkheid hebt de medewerker op de eigen payroll te zetten, wordt hij of zij opgeleid tot gecertificeerd Cisco-, Netapp-, of VMware-specialist.


Hoe werkt Talent@Work?

Samen met u stellen wij een profiel op van de gewenste kandidaat en de gewenste certificering: wat zoekt u? i-share ICT Consultants start de werving en selectie, en stelt de kandidaat door middel van een CV aan u voor. Ook het Fast Lane opleidingsplan wordt gepresenteerd. Op basis van deze informatie bepaalt u of u de kandidaat voor een gesprek uitnodigt. Is dit de kandidaat voor uw organisatie en is het opleidingsplan in lijn met uw wensen? Dan start de medewerker direct in uw organisatie.

In 2016 starten opleidingsprogramma’s op het gebied van Routing & Switching, Data Center, FlexPod, Wireless en Security. Deze maatwerkopleidingsprogramma’s gaan op diverse momenten van start.

De medewerker is tijdens het programma regelmatig inzetbaar voor uw projecten ter ondersteuning van en gecoacht door uw eigen, ervaren engineers. Ook zorgt i-share voor persoonlijke begeleiding.

U wilt een eigen medewerker deel laten nemen aan het opleidingsprogramma? Dit is mogelijk. Uw medewerker ontvangt dezelfde begeleiding als de andere kandidaten.


Diverse go/no go-momenten

Binnen Talent@Work vindt een aantal go/no go-momenten plaats. Voordat deze momenten plaatsvinden, hebt u de tijd de nieuwe medewerker te leren kennen en hem of haar zich te laten bewijzen. Het biedt u flexibliteit en sluit risico's uit.


Eén aanspreekpunt binnen Talent@Work

Binnen Talent@Work combineren Fast Lane en i-share ICT Consultants de expertise. Voor u blijft het overzichtelijk: door de intensieve samenwerking tussen Fast Lane en i-share hebt u slechts één aanspreekpunt.


Waarom Talent@Work voor u?

  • Een gericht programma dat draait om werving, selectie, opleiding en begeleiding.
  • Na 7 maanden de beschikking over een gecertificeerd Cisco-, NetApp-, of VMware-specialist.
  • Goede investering in de krappe arbeidsmarkt voor IT-specialisten.
  • Diverse go/no go-momenten, iets dat optimale flexibiliteit biedt en risico’s uitsluit.
  • Een all-in uurtarief.
  • De mogelijkheid de medewerker na 7 of 12 maanden op de eigen payroll te zetten.
  • Een overdraagbaar studiecontract dat uw investering borgt.


Eerdere talentprogramma's

Tussen 2007 en 2011 leidde Fast Lane 50 kandidaten op tot gecertificeerde Cisco Voice en Cisco Security-engineers. De kandidaten gingen direct aan de slag bij verschillende Cisco-channelpartners en -eindklanten.


Wilt u meer weten?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via 02 609 0093 of info@flane.be. Wij helpen u graag!

Kandidaten vertellen

"Ik heb het talentprogramma ervaren als een compact opleidingsprogramma waarvan ik veel heb geleerd. Mede door de kennis en ervaring van de docenten, de logische opbouw van het opleidingsprogramma en de flexibiliteit van mijn werkgever heb ik alle examens met goed gevolg af kunnen sluiten. Natuurlijk is het hard werken, maar het programma was zo opgezet dat ik alleen ter voorbereiding op de examens ’s avonds of in het weekend hoefde te studeren. De combinatie leren en werken was daarom prima te doen.

Het talentprogramma heeft me ver gebracht: ik heb veel ervaring op kunnen doen bij mijn werkgever en ben blij dat ik de Cisco-certificeringen in mijn bezit heb!"

Hans Jongejeugd, Technical Service Manager
Hans nam in 2008 deel aan het talentprogramma en behaalde zijn CCVP-certificering (nu CCNP Voice).

Neem contact met ons op

Heeft u vragen over het talentprogramma? Aarzel niet contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

+32 2 609 0093 | info@flane.be

.dctform .fieldlabel { width: 120px; display: block; float: left; } .dctform input[type=text] { margin-bottom: 3px; }