Blended learning: effectiever en efficiënter leren door een slimme combinatie van leervormen

Fast Lane introduceert blended learning in het open rooster.

Een blended learning-programma is een leerprogramma, verspreid over enkele weken, dat meerdere leervormen op een effectieve manier combineert om de leerervaring van de deelnemer zo optimaal mogelijk te maken zodat de prestaties op de werkvloer toenemen.

Zo worden klassikale trainingsdagen gecombineerd met huiswerkopdrachten en begeleide zelfstudie. Een online leerplein, waar de deelnemer het volledige trainingsprogramma terugvindt en contact heeft met medecursisten en de docent, ondersteunt het programma. Naast 24/7 toegang tot de officiële e-learningomgeving heeft de deelnemer tot ver na afloop van het leerprogramma toegang tot de lab-omgeving. De docent verzorgt niet alleen de klassikale trainingsdagen, maar begeleidt de deelnemer ook tijdens de zelfstudiemomenten en beantwoordt vragen via het leerplein.

Fast Lane introduceert deze nieuwe manier van leren om meer rendement uit de leerervaring van de deelnemer te halen. Volledig klassikale trainingen met 5 dagen achtereenvolgend training worden vervangen door 2 blokken van 2 klassikale trainingsdagen en afgewisseld met begeleide zelfstudiemomenten. Dit, in combinatie met het feit dat de e-learningomgeving en de lab-omgeving zowel voor, tijdens als na het leerprogramma beschikbaar zijn maakt het mogelijk de standaardduur van een volledig klassikale training met 20% in te korten en toch alle leerstof te behandelen.

Kortom: effectiever en efficiënter leren door verschillende leervormen op een slimme manier te combineren.

Een blended learning-programma...

  • ...start altijd met een kick-off waarin de voorwaarden en verwachtingen helder geschetst worden.
  • ...bestaat uit een uitgebalanceerde combinatie van korte blokken klassikale training en begeleide zelfstudie.
  • ...is verdeeld over enkele weken, zodat de deelnemer de theorie direct in de praktijk kan brengen en gedurende het programma feedback ontvangt van de docent.
  • ...wordt verrijkt met een online leerplein waarop de deelnemers de opzet van het leerprogramma en de huiswerkopdrachten kunnen vinden, contact met elkaar en de docent op kunnen nemen en vragen kunnen stellen.
  • ...wordt verzorgd met officiële e-learningmodules en een officiële lab-omgeving.
  • ...bevat alle leerstof die ook tijdens een standaardtraining wordt behandeld, maar heeft minimaal 20% minder klassikale dagen omdat klassikale training en begeleide zelfstudie elkaar afwisselen.
  • ...wordt verzorgd door een gecertificeerde, praktijkgerichte docent die begrijpt wat de deelnemer bezighoudt.
  • ...eindigt altijd met een kick-out waarin de vooraf opgestelde doelstellingen worden getoetst.

Een voorbeeldopzet van een blended learning-programma vindt u hieronder. De standaardtraining bestaat uit 5 klassikale trainingsdagen.

Opmerking: dit is een voorbeeld. De exacte opzet van het blended learning-programma kan licht afwijken.

Blended learning: effectiever en efficiënter leren door verschillende leervormen op een slimme manier te combineren.

Meer weten?
Meer weten? Neem vrijblijvend contact op met Fast Lane via 02 609 0093 of info@flane.be. Wij helpen u graag!

Blended learning: effectiever en efficiënter leren door een slimme combinatie van verschillende leervormen.

Geen data gevonden